2010-06-01

hati..bila cinta

assalamualaikum...selamat pagi semua...dah pukul 7.30 pagi...hari kedua di kmpg...cuti skolah datang lagi...huhu...saat yg paling ditunggu2 oleh semua cikgu2..haha..mmg ngalahkan ank murid..
hmm...dah lama sy nk tanyakan bende ni...tapi ada rasa segan..hehe...tapi sy harap..ada yg sudi kongsikan pendapat...tolong sy ye...
ok...soalannye...camne kite nk bagitahu seseorang tu yg kite sukakan dia??hmmm...bunyi cam gedik nk gatal giler kan...wakakaka..tu la yg sy malu nk tanya...tapi 'hati...bila cinta'..kehkehkeh...
sy da kenal dia lebih kurang 5thn...ala..kenal dia tyme stdy dulu...kami 1uni...1 faculty..cuma course lain2..tapi mentee kepda mentor yg same..hehe...tu yg buat lagi best tu..slalu xsbr jek nk g perjumpaan mentor...hehe...
ok...orangye macam mana??hmm..bolehla dikatakan good looking...pandai..baik...tapi ramai peminat...maklumlah orang glemer..hehe..itu yg buat sy rasa cam tak layak jek..huhu..
setiap kali jumpa dia...mesti hati rasa semacam..kalau ada kelas skali ngan dia..mesti rasa tak sabar jek...tak sihat pun buat2 sihat..hehe..renungan mata dia tu yg buat i tak tahan...bukan nk perasan tapi itu satu benda yg buat sy makin mahu kenal dia...si dia selalu merenung..tapi saat mata bertentang..sy yg malu sendiri..adoiiiii...
bukan sekali..tapi setiap kali jumpa..tapi apa yg hati sy slalu kata "mungkn dia mmg suka tenung org kot.."
skrg..bila da tak jumpa..rindu plak rasanya...bleh tahu perkembangan dia melalui facebook je la...tgk gmbr2 dia...bukan hilang rindu..buat makin rindu adalah..adoila hati...
tapi satu itu saja masalah sy...macam mana nk mulakan perbualan..macam mana nak tegur dia dulu...pernah juga sy cuba..mmg dia balas tapi...tak berani nk lebih2...huhu..maklumlah orang ramai peminat...mungkin dia pun da ade yg berkenan di hati...layak ke sy dengan dia??muka pun tak secantik mana...huhu...

hmm...tak pernah sy sukakan seseorang smpai macam ni...ini kali pertama. tapi ada pula halangannya...kalaulah dia tahu sy sukakan dia...dan kalaulah dia pun sukakan sy...alangkah bahagianya rasa...

korang tolongla sy...bagi pendapat...biarkan saja atau mencuba?

16 comments:

  1. hmmm been in this situation before but it doesnt turn out well....
    tp x slhnye cuba meluahkan perasaan kn...kalo beritau, kte yg malu sekiranya kte je yg perasan lelebey...kalo x beritau kte yg melepas...hehe papepn gud luck.

    ReplyDelete
  2. apa slhnya mncuba....
    jdoh x akn brgolek sndri...
    kte kena brusaha...
    n bila kte dah brusaha smuanya trpulang pda tkdir....
    n pda kmudian ari, kte x akn mnyesal ngn apa yg brlaku...
    gud luck for u...

    ReplyDelete
  3. huhu..thnks...i'll try my best..

    ReplyDelete
  4. hm saye pn ras mcm tu jgk la kakak lynn.. [wahh dh pggl kakak skg ye?hehe]
    sbb xslh kut rasenye cuba..
    mana tau kut2 dia pn ada rasa yg sama..
    wt la ape2 yg rasa sesuai utk bgtau dia..
    hehe

    ReplyDelete
  5. em...jus gtau je die...kurg2 die tau lyn suke die..n mane tau kot2 die mint lyn gak kn??? :P

    i've read ur novel spupuku suamiku...bes....

    ReplyDelete
  6. Pada sy..lebih elok berterus-terang..
    samaada dia terima @ tidak itu perkara kedua...daripada kita sakit
    memendam perasaan....x salah klu kita
    perempuan yang memulakan dulu...x begitu cik fantagiro...good luck...

    ReplyDelete
  7. hmm..niat dihati tu mmg nak mencuba...tapi si dia masih tak muncul2 lagi..huhu...terpaksa menunggu lagi...ape2 pun...tnks korang...muahhss
    syfa:thnks yek..hehe...jgn lupa novel berikutnye nanti..hehe

    ReplyDelete
  8. lebih baik cuba dari tidak cuba. at least kalu dia tolakpun tahulah yg si dia telah berpunya. kalu tak cuba sampai bila nanti menyesal plak. pakailah org perantaraan jgn depan2. tak pun tulis surat ataupun minta hantar je ikut mesej facebook atau YM (cdngan yg childish) at least trylah. akhir skali doa je. kalu btol dia jodoh kita maka takkan larinya.

    ReplyDelete
  9. salam...
    juz nk kongsi pendapat..

    saya pun prnah sukakan s'org and confess trus pd org tu..(feeling time tu,mmg xpyh cakap.malu gile!)
    n result yg saya dpt pun..negatif..

    tapi,hati ni rasa puas.sbb sy dah ucap apa yg saya rasa....

    saya rasa sis pun xslh kalau nk m'cuba..
    gud luck =)

    ReplyDelete
  10. hah! saya kenal ke saper org tu??? ehem2 ;p.. seingat saya, cuma 2 org je lelaki dalam group mentor mentee kita kan lyn??? hihihihihi... adakah Mr. H?

    ReplyDelete
  11. no la mai...bukan dia...tapi yg ni...hmmm...H jugak kot..haha

    ReplyDelete
  12. hah<>>>> bukan abg H lah ni?? takkan abg A plak?? kihkihkih

    ReplyDelete
  13. sy rasa seelok nye...buat la solat istikharah..klu dia jodoh sis,... insyallah...tu lah sebaik2 nyer...:-)

    ReplyDelete
  14. salam sis i rase better trus terang...hehehe..mmg la agak malu kan tapi mcm mana nak tau that bro ske ke x if x mncuba kn..kn..or risik2 la kat member2 rapat bro tue..kot2 de info ape2...hehehe..:)..btw i da dah bce nve sepupuku suamiku... penceritaan yang bersahaja n jalan cerita yg best...:)...

    ReplyDelete
  15. huhu....cite sis,same ngan cite kwn sya..skang dia dlm dilema.sejak blk dri program mentor mentee,dia asyik teringtkn boy 2 je. tp lgi 1,kwn sya nie lg la tkut.nk add kt fb pun dia tkut.huhu...sya ckp kt dia add je la..2 pun dia tkut.dia sruh sya add dlu,bru dia nk add..

    apa2 pun sis,gud luck..btl kata kwn2 len,x slh kita mencuba...mna tau dia adlh utk kita.klu x pun,kita dh mencuba..hehehe

    ReplyDelete
  16. akak sokong cadangan dorang dek non...
    klw x cuba maner nk tau aper reaksi dia..
    ntah2 dlm ati dia pn ader taman x???
    siap ader rama2 lg...
    hahaha..

    go! go! cayok!

    ReplyDelete