2015-04-30

org bujang pun ada life!

assalamualaikum n salam sejahtera semua!

lama giler tak mengupdate..tapi sy xmo update novel arini..nk luah perasaan je..hoho..pejam celik pejam celik da masuk lima bulan jadi cg balik...pada yg xtau..sy skrg mgajar kat cheras...nama skolah dirahsiakan demi menjaga keselamatan..kihkih...selama lima bulan keje ni la rasa mcm xleh bernafas je duk skolah..adoooohaiiiiiii....masalahnye cuma satu..rasanya kt mana2 pun sama kot...

"lynn...minggu depan bawak budak p dotdotdot ek..." cg 1
"Lynn...esok bwk bdak p sini sini sini..."cg 2
"Lynn...nnt ada program ninini...awk bwk bdk p ye..."cg 3
"Lynn..sbtu ni awak handle budak ye..." cg 4
"lynnnnnnnn.."
semuanya pun lynn....lynn lynn...
 korang rasa??annoying tak..so bila ditanya...

"Kenapa sy??sy takde kaitan pun dengan kelab tu..persatuan tu..bla3..."

dan mereka mnjawab secara berirama....

"Awk kan bujang!"

OH MY DEAR!

so why dgn bujang??apa masalahnya? ingt kami yg bujang ni xde keje lain ke nak buat? kami pun ada keje umah gak...basuh kain gak..lipat kain gak...masak gak...adododododo...

kami pun ada LIFE gak..hujung minggu nk gak p jenjalan...
kami pun nk kejar silibus gak...kalo asyik keluar je..bila nk abis..bila tak abis kene panggil..kene bagi sebab...pastu kalo cakap keluar bwk budak tak nak terima pulak..korang rasa mcm nak lempang laju2 tak???

sobss...tu belum bab bagi tugas lain...dah rasa nak bejalan kepala ke bawah je...ini pun nk release tension jap..duk meluah perasaan dlm makmal sensorang sbb kalo masuk bilik guru ketensenan akan bermula semula...uhuukkkk....

so korang2 yg sebelum ni rasa keje cg tu sonang mcm cik kiah jual pisang goreng tepi jalan..makanya berfikirlah semula...cg la ni x sama ngan cg dolu2...cukup mncabar..tu belum lg cg lynn citer pasal perangai budak kat sini...adoiiii...len kali je la...so sapa2 bercita2 jd cg...kuatkanlah semangat anda...kalo rasa2 cam lemah gemalai je...fikirkanlah 40X lagi..hehehe...budak2 skrg mkin hebat uollss...baru je smlm (cg lynn xde kt skolah smlm sbb kena bwk budak) ada cg citer..ada budak lelaki bukak sluar dlm makmal...sorang lelaki n sorg pmpuan je dlm makmal time tu...so fikir2 kanlah yek...xkose nk bercerita...

ok dah abis sesi luah perasaan..so korang rasa kalo sebegini bz..bleh ke cg lynn nk smbg jd novelis?sobsss...rindu nk menulis...uhukss..

nsb baik esok cuti...selamat menyambut hari pekerja dan hari wesak kawan2...cg lynn nak balik kg..ehehe...doakan sy selamat sampai ke kg yek...sy pun doakan utk korang jugak....byeeeee...

p/s: cepat2 la ade jejaka penyelamat datang meminang cg lynn cepat2...at least da takde la dorg bg alasan "Awakkan bujang" tu lagi..hikhik...bluekkkk..hjt nk amik gambo tp muka dh bleh goreng pisang...lenkali la..hehe

No comments:

Post a Comment